Nieuws

Stichting Duo Fietsen

Tijdens de jaarvergadering heb ik informatie gegeven over het duo fietsen.
Het doel van het duo fietsen  is om mensen die minder valide zijn of niet in staat zijn zelfstandig te fietsen, samen met een vrijwilliger op een duo fiets een fietstochtje te maken.

De stichting heeft momenteel de beschikking over 2 duo fietsen en 1 rolstoelfiets. Daarnaast kunnen we nog  een extra duo fiets lenen.

Bij voldoende belangstelling willen we met onze gasten 1x per week een leuk fietstochtje maken. De ritjes zullen ongeveer tussen de 25 en 30 km zijn. Waar mogelijk zal er een koffiestop zijn.
De fietstochtjes zullen op de woensdagmiddag plaatsvinden.

Voor het fietsen en begeleiden van de gasten hebben we uiteraard vrijwilligers nodig. Lijkt het je leuk om zo af en toe mee te fietsen of wil je aanvullende informatie, dan kan je contact met me opnemen.

Wim Ankum
06 13269316

Versoepelingen voor de wielersport

Het is eindelijk zover: de corona- maatregelen worden versoepeld vanaf 19 mei a.s. En dat is goed nieuws! Wat betekend dit voor ons als recreatieve sportfietser? We mogen weer in een groep fietsen. Wel houden we nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar. Dus op de fiets, bij de KOP, voor het verkeerslicht, bij een pauze onderweg, in het restaurant, etc. En in een openbaar gebouw, restaurant, etc. dragen we een mondkapje.

Klik op de foto voor het NTFU-bericht

Wat betekend dit voor TFC de Ketting?

Met ingang van woensdag 19 mei worden de trainingen, wegtoertochten en mountainbiketochten weer georganiseerd (en gereden) als voor de corona-crises. We gaan dus bij de wegtrainingen weer starten om 19:00 uur in verschillende groepen, de wegtoertochten starten om 08:00 uur onder leiding van de toerleider en de mountainbiketochten worden op de normale manier gereden.
De rol van de Wegkapitein blijft ook hetzelfde en de geldende regels zijn ongewijzigd. De maximale groepsgrootte is 14 personen en de snelheden die worden gereden staan onveranderd op onze website.
Het kan zijn dat je tegen de afstand van de tochten aan ziet, zeker als je nog niet veel hebt gefietst. Als je meegaat, zorg er dan wel voor dat je de aangegeven afstand en de kruissnelheid aankan. Mocht je een andere (kortere) route willen fietsen, geef dit dan aan in de WhatsApp-groep.

We wensen je heel veel plezier met alle komende fietsactiviteiten. En ik mocht nog van het bestuur mededelen dat er binnenkort nog een verrassingstocht komt. Later hierover meer.

 

Namens de Racecommissie,
Henk Schut

Strava Flybys

Fietsers gebruiken deze functie van Strava Labs om activiteiten af ​​te spelen en te zien wie ze hebben ingehaald of zijn tegengekomen. Flyby stond altijd standaard ingeschakeld, maar vanwege de privacy-wetgeving is dit niet meer zo en is nu standaard uitgeschakeld voor alle Strava-atleten. Als deze instelling is uitgeschakeld, kan niemand je activiteiten zien door deze functie te gebruiken.

Hoe wijzig je je instelling? Klik (op een pc) op je profielfoto, dan op Instellingen en vervolgens op Privacybeheer.  Bij Flyby klik je op de bullet die voor Iedereen staat (zie rode cirkels in de afbeelding hieronder).
Al je activiteiten die ook zijn ingesteld op “Iedereen” zullen dan openbaar zichtbaar zijn op Flyby. Ongeacht je Flyby-instelling, wordt elke individuele activiteit die is ingesteld op “Alleen ik” of “Alleen volgers” ook niet weergegeven op Flyby.

Mountainbikecommissie uitgebreid

Na een oproep zijn de openstaande vacatures bij de mountainbikecommissie inmiddels ingevuld. Robert, Marcel L. en Johnny, van harte welkom!
De MTB-commissie bestaat uit 8 fanatieke leden die o.a. Gronings Mooiste organiseren en de vaste MTB-route onderhouden en uitbreiden. 

De leden van de MTB-commissie zijn:

Albert Eelsing
Tonnie Gernaat
Wim Jan de Boer
Hindrik Eelsing
Marcel Weinans
Robert Mencke
Marcel Lukens
Johnny Jansen

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een eigen Facebook-pagina voor de MTB-commissie. Zodra de pagina gereed is, zal dit worden gecommuniceerd op deze website en onze Facebook-pagina.

Nieuw bestuur samengesteld

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 5 maart jl. zijn Dick Voorintholt en Jos Nijenhuis gekozen en Rick Pors en Erik Hoekstra herkozen als bestuursleden door een meerderheid van de leden . Dat betekend dat we in 2021 een bestuur hebben die bestaat uit maar liefst 7 bestuursleden. Op 15 maart jl. is tijdens de bestuursvergadering heeft het nieuwe bestuur de functies verdeeld. Er is ook een vicevoorzitter benoemt, evenals een tweede secretaris en een tweede penningmeester. 

Het bestuur ziet er als volgt uit:

Voorzitter
Gerard Tiben

Vicevoorzitter
Rick Pors

Secretaris
Erik Hoekstra

Tweede secretaris
Jos Nijenhuis

Penningmeester
Tonnie Gernaat

Tweede penningmeester
Rick Pors

Algemene bestuursleden
Richard Möller
Dick Voorintholt

Woonidee Bijl opent nieuwe winkel

Op 9 april jl. heeft onze sponsor Woonidee Bijl de deuren geopend van de nieuwe winkel aan de Hoofdstraat 50a in Ter Apel. De winkel aan het Molenplein is inmiddels gesloten. 
Vanwege de corona-maatregelen is de feestelijke opening van de nieuwe winkel helaas uitgesteld.

TFC De Ketting heeft namens de vereniging een kaart gebracht, bij de feestelijke opening zullen we een passend cadeau aanbieden.

Wij wensen Miranda en Vincent veel succes met hun nieuwe winkel!

Kloostertocht GEANNULEERD

Helaas hebben wij gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus moeten besluiten om de Kloostertocht 2020 te annuleren. We hadden er erg veel zin in, maar beseffen dat de algemene gezondheid nu voorrang krijgt. We hopen jullie  volgend jaar weer te begroeten.
Racecommissieleden, bedankt voor jullie inzet.

Blijf gezond, doe voorzichtig!

TFC De Ketting