Nieuws

Update corona maatregelen

Beste Kettist,

Op dinsdag 17 november jl. zijn enkele corona maatregelen versoepeld. Gaat het dan de goede kant op met het corona virus? Nee, nog niet. Blijf dus voorzichtig, hou je aan de regels en denk behalve aan jezelf ook aan je medemens.
Vanaf 18 november 0:00 uur gaan de nieuwe maatregelen in. Wat betekend dat voor ons, de sportieve fietser? Op de website van de NTFU (klik hier) staan onze beperkingen, maar ook onze vrijheden. We mogen in ieder geval weer met maximaal 4 personen in een groep fietsen. Natuurlijk ook in deze groep moet 1,5 meter afstand worden gehouden.

Gevolgen verscherpte maatregelen wielersport

Beste Kettist,

Vanavond heeft het kabinet opnieuw de regels verscherpt voor samen sporten. Fietsen mag gelukkig nog, maar de maximale groepsgrootte is teruggebracht tot 2 personen. Fiets dus als duo of maak solo je kilometers. Deze maatregel geldt voor in ieder geval 2 weken. Ook houd je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen.
We hebben besloten de agenda ongewijzigd te laten. De geplande toertochten en trainingen kan je gewoon fietsen, alleen dan met één fietsmaatje. 

Als we de richtlijnen en regels van de NTFU en het RIVM volgen, kunnen we samen het corona virus bestrijden. 

Klik op DEZE link voor aanvullende informatie op de NTFU website

Verscherpte regelgeving samen sporten

Beste Kettist en gast,

Naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober zijn er ook voor T.F.C. De Ketting belangrijke veranderingen die ons gaan treffen bij het uitoefenen van onze mooie sport.
Het kabinet verscherpt de regels voor samen sporten. Fietsen mag gelukkig nog, maar een belangrijke maatregel die elke wielersporter treft, is de maximale groepsgrootte van 4 personen. Samen fietsen met méér dan 4 personen mag niet, met minder wel. Ook houd je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen. De maximale groepsgrootte van 4 personen geldt zowel voor verenigingen die clubritten organiseren als voor wielersporters die samen afspreken een rondje te maken.

Houd 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen

De anderhalve-meter-maatregel geldt ook (weer) tijdens het samen sporten, voor wielersporters van 18 jaar en ouder. Tijdens het fietsen houd je 1,5 meter afstand tot je clubgenoten/fietsvrienden én andere verkeersdeelnemers. Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand onderling niet. Tot andere verkeersdeelnemers uiteraard wel. Afstand houden tot andere verkeersdeelnemers is een basisregel die al geldt sinds het begin van de coronaperiode. Dus: óók bij het verkeerslicht, op de verzamel- of startplaats van je rit en langs de kant van de weg als je een lekke band hebt, bewaar je afstand en mag je met niet meer dan 4 personen bij elkaar staan.
Als wielrenner ben je gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen. Afstand houden tot elkaar lijkt dan bijna onmogelijk. Toch doen we een beroep op de zelfbeheersing van elke wielersporter: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je samen fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door.

Vind je het toch te risicovol om samen te fietsen of vind je het lastig om afstand te houden? Maak solo je kilometers.

Deze verscherpte regelgeving zal in ieder geval gedurende de komende vier weken gaan gelden! Hou de agenda goed in de gaten, de geplande ritten blijven staan, maar fiets niet met meer dan dan maximaal 4 personen!

Voor meer informatie verwijzen wij jullie graag naar de site van de NTFU. (www.ntfu.nl)

Met sportieve groet,

Het bestuur

Update corona

Vandaag gaven de ministers Rutte en De Jonge een ingelaste persconferentie over nieuwe en aangescherpte corona maatregelen. Ik zou haast zeggen “gelukkig” zijn er voor sporters en sportverenigingen geen ingrijpende maatregelen, maar dat zeg  ik met een dubbel gevoel. Want natuurlijk moeten ook wij ons steentje bijdragen om corona uit te bannen.

Daarom wil ik jullie benadrukken om niet te verslappen in het naleven van de corona maatregelen die door de overheid, maar ook de NTFU zijn opgesteld. Voor TFC De Ketting zijn onderstaande punten erg noodzakelijk om je aan te houden:

  • houdt 1,5 meter afstand van elkaar, ook bij de KOP en (plas)pauzeplaatsen,
  • hoest, nies, snuit of spuug niet tijdens het fietsen. Als je deze drang toch hebt, laat je dan afzakken naar achteren en doe daar je ding,
  • als je je niet lekker of zelfs ziek voelt, blijf dan thuis of ga alleen fietsen,
  • als jij of iemand in je directe omgeving positief is getest op corona, ga dan in quarantaine en meld het ook bij het bestuur.

Bovenstaande regels zijn erg simpel en makkelijk na te leven. Spreek elkaar er op aan als iemand zich niet aan deze regels houdt. Want alleen samen krijgen we corona onder controle!

 

Met sportieve groet,

Gerard Tiben, voorzitter

Woonidee Bijl opent nieuwe winkel

Op 9 april jl. heeft onze sponsor Woonidee Bijl de deuren geopend van de nieuwe winkel aan de Hoofdstraat 50a in Ter Apel. De winkel aan het Molenplein is inmiddels gesloten. 
Vanwege de corona-maatregelen is de feestelijke opening van de nieuwe winkel helaas uitgesteld.

TFC De Ketting heeft namens de vereniging een kaart gebracht, bij de feestelijke opening zullen we een passend cadeau aanbieden.

Wij wensen Miranda en Vincent veel succes met hun nieuwe winkel!

Activiteiten geannuleerd

Het coronavirus. Wie er niet van heeft gehoord, heeft de laatste maanden op een onbewoond eiland of in de ruimte geleefd of aan Big Brother meegedaan. In december is deze ziekte, een meedogenloos virus, voor het eerst opgedoken in China. En ach, dat land ligt helemaal in Azië, dus we kunnen er grappen over maken. En die tienduizenden zieken en duizenden doden maken we ons ook niet druk om. Een paar maanden later duikt corona op in Europa, in Italië om precies te zijn. En ook hier gaat de verspreiding snel, in een hele korte tijd is heel Italië besmet. Net als in China loopt de zieken- en dodenteller ook in Italië snel op. Maar Italië is ook ver genoeg weg, daar hebben wij Nederlanders toch geen last van? Fout! Want begin maart wordt de eerste Nederlander met het coronavirus besmet en nu, 3 weken later zijn er 4749 geregistreerde coronapatiënten en 213 doden ten gevolge van het coronavirus te betreuren. En het einde is nog niet in zicht.

Wat wil ik hiermee zeggen? Dat alle inwoners van Nederland besmet kunnen worden met het virus, zeker als jij en ik niets doen. Volg daarom de adviezen van het RIVM en wij als wielersportliefhebbers ook de richtlijnen van de NTFU op. Meer niet, het is zo simpel. Daarom heeft TFC De Ketting een oproep gedaan aan alle leden, maar eigenlijk aan iedere inwoner van Nederland, om de genoemde richtlijnen en verplichtingen strikt op te volgen. Want samen kunnen we het coronavirus de baas.

De oproep van 23 maart 2020:
Aangezien alle samenkomsten tot 1 juni zijn verboden (er wordt gehandhaaft) en de ondergrens van 100 personen is komen te vervallen, is het dus met onmiddellijke ingang NIET TOEGESTAAN om in groepen of groepjes te fietsen. Dit geldt ook voor ons, leden van TFC De Ketting. Wij verzoeken je dan ook om hier gehoor aan te geven. Wij kunnen niet handhaven, maar doen een beroep op je (sportieve) burgerplicht. We rekenen op jullie medewerking!

Helaas hebben we alle activiteiten van maart, april en mei uit onze clubagenda moeten halen, laten we hopen dat het hier bij blijft.

Gerard Tiben

De richtlijnen van het RIVM en de NTFU vindt je H I E R

Kloostertocht GEANNULEERD

Helaas hebben wij gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus moeten besluiten om de Kloostertocht 2020 te annuleren. We hadden er erg veel zin in, maar beseffen dat de algemene gezondheid nu voorrang krijgt. We hopen jullie  volgend jaar weer te begroeten.
Racecommissieleden, bedankt voor jullie inzet.

Blijf gezond, doe voorzichtig!

TFC De Ketting

Afgelasting alle evenementen

16 maart 2020 UPDATE
Door de wijzigingen van de overheid betreffende het Corona-virus, moeten ook wij de data van afgelastingen bijstellen tot 6 april.
https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus

Helaas is ook TFC De Ketting genoodzaakt maatregelen te nemen ter voorkoming van verspreiding van het Cofid-19 virus ofwel Corona virus. We volgen dan ook met onmiddellijke ingang, 12 maart 2020, de richtlijnen van de NTFU en halen alle activiteiten van de agenda. Dit betekend dat de trainingen, eigen toertochten, toertochten van derden en alle vergaderingen tot en met 31 maart worden geannuleerd, evenals de lezing van Aart Vierhouten en de cursus Wegkapitein.

Link NTFU

We volgen het nieuws nauwlettend en zullen de adviezen van het RIVM en de NTFU zoveel mogelijk opvolgen.

Met sportieve groet,

Gerard Tiben
Voorzitter

Startertocht 2020

Het is 8 maart 2020, de Starterstocht van TFC De Ketting staat op de kalender. De Starterstocht is de eerste officiële toertocht over de weg en wordt traditioneel ieder jaar gereden begin maart o.l.v. de voorzitter. In 2019 is de Starterstocht niet doorgegaan vanwege erg slecht weer, maar dit jaar lijken de weergoden ons goed gezind.

Nadat we in hotel restaurant Boschhuis in Ter Apel ons tegoed hebben gedaan aan koffie met een lekker gebakje, vertrekken we om 09:45 uur met 31 Kettisten voor een een geplande toerrit van 65 kilometer.

Peter en Rick, 2 nieuwe leden, gaan voor de eerste keer mee. Na enig uitleg over hoe we als vereniging rijden, vertrekken we in 3 groepen.
De sterke tegenwind (windkracht 7 Bft) is voor veel fietsvrienden een enorme uitdaging. We rijden eerst tegen deze martelende wind in richting het westen. Een hoop gekreun, gesteun, gehoest en soms getier is wat door het peloton gonst, het gaat niet makkelijk. Maar gelukkig zou de marteling niet lang meer duren, want als Emmen achter ons ligt, krijgen we hulp van de wind.

De laatste 25 kilometers hebben we de wind in de rug en met een eenvoudig gemak rijden de 31 renners ogenschijnlijk makkelijk terug naar Ter Apel. Er wordt in alle 3 groepen vrolijk gekwebbeld, de stemming zit er goed in. Na een sanitaire stop voor Emmer-Compascuum vervolgen we onze weg voor de laatste kilometers. Voor een paar Kettisten is het ook wel goed zo, de ‘volwassen’ wind en de afstand zijn voor een aantal fietsvrienden lang genoeg… misschien wel te lang.
Na 2,5 uur en 68 kilometer fietsen rijden we in peloton Ter Apel binnen en eindigt de Starterstocht bij de Ketting OntmoetingsPlaats (KOP). En over KOP gesproken, deze is eraf.

De foto’ s van de Startertocht 2020