Nieuws

Woonidee Bijl opent nieuwe winkel

Op 9 april jl. heeft onze sponsor Woonidee Bijl de deuren geopend van de nieuwe winkel aan de Hoofdstraat 50a in Ter Apel. De winkel aan het Molenplein is inmiddels gesloten. 
Vanwege de corona-maatregelen is de feestelijke opening van de nieuwe winkel helaas uitgesteld.

TFC De Ketting heeft namens de vereniging een kaart gebracht, bij de feestelijke opening zullen we een passend cadeau aanbieden.

Wij wensen Miranda en Vincent veel succes met hun nieuwe winkel!

Activiteiten geannuleerd

Het coronavirus. Wie er niet van heeft gehoord, heeft de laatste maanden op een onbewoond eiland of in de ruimte geleefd of aan Big Brother meegedaan. In december is deze ziekte, een meedogenloos virus, voor het eerst opgedoken in China. En ach, dat land ligt helemaal in Azië, dus we kunnen er grappen over maken. En die tienduizenden zieken en duizenden doden maken we ons ook niet druk om. Een paar maanden later duikt corona op in Europa, in Italië om precies te zijn. En ook hier gaat de verspreiding snel, in een hele korte tijd is heel Italië besmet. Net als in China loopt de zieken- en dodenteller ook in Italië snel op. Maar Italië is ook ver genoeg weg, daar hebben wij Nederlanders toch geen last van? Fout! Want begin maart wordt de eerste Nederlander met het coronavirus besmet en nu, 3 weken later zijn er 4749 geregistreerde coronapatiënten en 213 doden ten gevolge van het coronavirus te betreuren. En het einde is nog niet in zicht.

Wat wil ik hiermee zeggen? Dat alle inwoners van Nederland besmet kunnen worden met het virus, zeker als jij en ik niets doen. Volg daarom de adviezen van het RIVM en wij als wielersportliefhebbers ook de richtlijnen van de NTFU op. Meer niet, het is zo simpel. Daarom heeft TFC De Ketting een oproep gedaan aan alle leden, maar eigenlijk aan iedere inwoner van Nederland, om de genoemde richtlijnen en verplichtingen strikt op te volgen. Want samen kunnen we het coronavirus de baas.

De oproep van 23 maart 2020:
Aangezien alle samenkomsten tot 1 juni zijn verboden (er wordt gehandhaaft) en de ondergrens van 100 personen is komen te vervallen, is het dus met onmiddellijke ingang NIET TOEGESTAAN om in groepen of groepjes te fietsen. Dit geldt ook voor ons, leden van TFC De Ketting. Wij verzoeken je dan ook om hier gehoor aan te geven. Wij kunnen niet handhaven, maar doen een beroep op je (sportieve) burgerplicht. We rekenen op jullie medewerking!

Helaas hebben we alle activiteiten van maart, april en mei uit onze clubagenda moeten halen, laten we hopen dat het hier bij blijft.

Gerard Tiben

De richtlijnen van het RIVM en de NTFU vindt je H I E R

Kloostertocht GEANNULEERD

Helaas hebben wij gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus moeten besluiten om de Kloostertocht 2020 te annuleren. We hadden er erg veel zin in, maar beseffen dat de algemene gezondheid nu voorrang krijgt. We hopen jullie  volgend jaar weer te begroeten.
Racecommissieleden, bedankt voor jullie inzet.

Blijf gezond, doe voorzichtig!

TFC De Ketting

Afgelasting alle evenementen

16 maart 2020 UPDATE
Door de wijzigingen van de overheid betreffende het Corona-virus, moeten ook wij de data van afgelastingen bijstellen tot 6 april.
https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus

Helaas is ook TFC De Ketting genoodzaakt maatregelen te nemen ter voorkoming van verspreiding van het Cofid-19 virus ofwel Corona virus. We volgen dan ook met onmiddellijke ingang, 12 maart 2020, de richtlijnen van de NTFU en halen alle activiteiten van de agenda. Dit betekend dat de trainingen, eigen toertochten, toertochten van derden en alle vergaderingen tot en met 31 maart worden geannuleerd, evenals de lezing van Aart Vierhouten en de cursus Wegkapitein.

Link NTFU

We volgen het nieuws nauwlettend en zullen de adviezen van het RIVM en de NTFU zoveel mogelijk opvolgen.

Met sportieve groet,

Gerard Tiben
Voorzitter

Startertocht 2020

Het is 8 maart 2020, de Starterstocht van TFC De Ketting staat op de kalender. De Starterstocht is de eerste officiële toertocht over de weg en wordt traditioneel ieder jaar gereden begin maart o.l.v. de voorzitter. In 2019 is de Starterstocht niet doorgegaan vanwege erg slecht weer, maar dit jaar lijken de weergoden ons goed gezind.

Nadat we in hotel restaurant Boschhuis in Ter Apel ons tegoed hebben gedaan aan koffie met een lekker gebakje, vertrekken we om 09:45 uur met 31 Kettisten voor een een geplande toerrit van 65 kilometer.

Peter en Rick, 2 nieuwe leden, gaan voor de eerste keer mee. Na enig uitleg over hoe we als vereniging rijden, vertrekken we in 3 groepen.
De sterke tegenwind (windkracht 7 Bft) is voor veel fietsvrienden een enorme uitdaging. We rijden eerst tegen deze martelende wind in richting het westen. Een hoop gekreun, gesteun, gehoest en soms getier is wat door het peloton gonst, het gaat niet makkelijk. Maar gelukkig zou de marteling niet lang meer duren, want als Emmen achter ons ligt, krijgen we hulp van de wind.

De laatste 25 kilometers hebben we de wind in de rug en met een eenvoudig gemak rijden de 31 renners ogenschijnlijk makkelijk terug naar Ter Apel. Er wordt in alle 3 groepen vrolijk gekwebbeld, de stemming zit er goed in. Na een sanitaire stop voor Emmer-Compascuum vervolgen we onze weg voor de laatste kilometers. Voor een paar Kettisten is het ook wel goed zo, de ‘volwassen’ wind en de afstand zijn voor een aantal fietsvrienden lang genoeg… misschien wel te lang.
Na 2,5 uur en 68 kilometer fietsen rijden we in peloton Ter Apel binnen en eindigt de Starterstocht bij de Ketting OntmoetingsPlaats (KOP). En over KOP gesproken, deze is eraf.

De foto’ s van de Startertocht 2020

Fietsen op de rijbaan

Op 30 september 2018 heeft TFC De Ketting meegedaan aan een experiment om te onderzoek om te onderzoeken of wielrenners beter af zijn op het fietspad of op de rijbaan.


NTFU, CROW-Fietsberaad en de provincie Drenthe lieten gezamenlijk in een pilotproject onderzoeken of het verplaatsen van groepen wielrenners naar de rijbaan een kansrijke maatregel is. Zes NTFU-verenigingen uit Drenthe en Groningen reden in groepen van 7 tot 12 wielrenners een rit van 27 kilometer. Iedere groep deed dit twee keer; één keer gebruikmakend van het fietspad en één keer (met ontheffing in het kader van de pilot) gebruikmakend van de rijbaan. De wielrenners werden vanaf een volgbrommer gefilmd, zowel op de rijbaan als het fietspad. Daarbij werd vastgelegd welke inhaalbewegingen en tegemoetkomingen plaatsvonden. Bij elke ontmoeting met een andere weggebruiker werd direct gevraagd of de wielrenners deze ontmoeting wel of niet hinderlijk, of zelfs gevaarlijk vonden. Ook aan andere weggebruikers op het fietspad werd om hun mening gevraagd. Op de rijbaan werden de ontmoetingen tussen automobilisten en de wielrenners met de camera vastgelegd.

Klik HIER voor de foto’ s en filmpjes 

 

Lees onderstaand pdf-bestand voor het hele verslag


2019-04 Persbericht Wielrenners toch beter af op het fietspad

Steun Manuela Kruise

TFC De Ketting is door Manuela Kruise, de dochter van oud-lid Piet Kruise, benaderd of wij haar kunnen helpen. Manuela heeft als doel om op 4 juni 2020 de Alpe d’ Huez 6 keer op te fietsen!
Vorig jaar is Piet overleden aan longkanker en ter nagedachtenis aan Piet wil ze het KWF en hun onderzoek naar kanker steunen door deel te nemen aan Alpe d’ HuZes.
Meer informatie kan je vinden op de pagina van Manuela op de website van Alpe d’ HuZes: opgevenisgeenoptie.nl op haar Facebook-pagina.

TFC De Ketting wil met behulp van jullie Manuela steunen door onder andere de volgende acties:

  • te vragen om een vrijwillige donatie over te maken naar de rekening van TFC De Ketting. Het totaalbedrag dat door jullie wordt gedoneerd wordt door de vereniging verdubbelt met een maximum bedrag van € 250,00. Het bankrekeningnummer is NL21RABO0360121004
  • Manuela de gelegenheid geven om tijdens Gronings Mooiste haar actie te promoten,
  • TFC de Ketting plaatst een artikel in de Ter Apeler Courant waarbij Gronings Mooiste wordt gepromoot en Manuela ook zal worden benoemd.

TFC de Ketting overhandigt de cheque met het gedoneerde bedrag tijdens Gronings Mooiste aan Manuela.
We rekenen dan ook op een genereuze en positieve bijdrage van jullie en wensen Manuela veel succes met de voorbereiding en inzameling en natuurlijk veel succes met de Alpe ‘d HuZes op 4-6-2020.

Het bestuur