Lengte van de route
De route heeft een lengte van 15 kilometer.
Markering
De route is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).
Startlocatie
Je kunt de route starten bij:
– Naast hotel Boschhuis, Boslaan 6, 9561 LH in Ter Apel
GPS-track
GPS-track

De startcoördinaten zijn: N 52.876743, E 7.076053.

Omgeving
De route is onderdeel van het mountainbikenetwerk Westerwolde dat is gelegen in het oosten van Groningen. Het routenetwerk heeft een lengte van meer dan 200 kilometer. Het netwerk bestaat uit 5 individuele MTB-routes (Bellingwolde, Sellingen, Stadskanaal, Ter Apel en Vlagtwedde) die onderling zijn verbonden.
De route is gelegen door en langs de oude bossen van Ter Apel, maar loopt ook langs een industrieel erfgoed, een voormalige aardappelmeelfabriek. Een deel van de route loopt door jongere bossen. Met name hier bevinden zich de technische parcours en singletracks.
Aard van de route
De mountainbike routes zijn afwisselend. Soms een technisch, uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. En soms even recht op zitten en genieten van het afwisselende, charmante landschap; met bossen, heide, vennen, kanalen, sloten, beken, weilanden, akkers en houtwallen. De route nabij Ter Apel loopt door een bosrijk gebied en kan worden omschreven als technisch met leuke singletracks.
Extra
Deze route maakt deel uit van het MTB Netwerk Westerwolde. De route Ter Apel is met een verbindingsroute (zwart gemarkeerd) verbonden met de route Sellingen-Jipsingboertange.