Het is eindelijk zover: de corona- maatregelen worden versoepeld vanaf 19 mei a.s. En dat is goed nieuws! Wat betekend dit voor ons als recreatieve sportfietser? We mogen weer in een groep fietsen. Wel houden we nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar. Dus op de fiets, bij de KOP, voor het verkeerslicht, bij een pauze onderweg, in het restaurant, etc. En in een openbaar gebouw, restaurant, etc. dragen we een mondkapje.

Klik op de foto voor het NTFU-bericht

Wat betekend dit voor TFC de Ketting?

Met ingang van woensdag 19 mei worden de trainingen, wegtoertochten en mountainbiketochten weer georganiseerd (en gereden) als voor de corona-crises. We gaan dus bij de wegtrainingen weer starten om 19:00 uur in verschillende groepen, de wegtoertochten starten om 08:00 uur onder leiding van de toerleider en de mountainbiketochten worden op de normale manier gereden.
De rol van de Wegkapitein blijft ook hetzelfde en de geldende regels zijn ongewijzigd. De maximale groepsgrootte is 14 personen en de snelheden die worden gereden staan onveranderd op onze website.
Het kan zijn dat je tegen de afstand van de tochten aan ziet, zeker als je nog niet veel hebt gefietst. Als je meegaat, zorg er dan wel voor dat je de aangegeven afstand en de kruissnelheid aankan. Mocht je een andere (kortere) route willen fietsen, geef dit dan aan in de WhatsApp-groep.

We wensen je heel veel plezier met alle komende fietsactiviteiten. En ik mocht nog van het bestuur mededelen dat er binnenkort nog een verrassingstocht komt. Later hierover meer.

 

Namens de Racecommissie,
Henk Schut