Het coronavirus. Wie er niet van heeft gehoord, heeft de laatste maanden op een onbewoond eiland of in de ruimte geleefd of aan Big Brother meegedaan. In december is deze ziekte, een meedogenloos virus, voor het eerst opgedoken in China. En ach, dat land ligt helemaal in Azië, dus we kunnen er grappen over maken. En die tienduizenden zieken en duizenden doden maken we ons ook niet druk om. Een paar maanden later duikt corona op in Europa, in Italië om precies te zijn. En ook hier gaat de verspreiding snel, in een hele korte tijd is heel Italië besmet. Net als in China loopt de zieken- en dodenteller ook in Italië snel op. Maar Italië is ook ver genoeg weg, daar hebben wij Nederlanders toch geen last van? Fout! Want begin maart wordt de eerste Nederlander met het coronavirus besmet en nu, 3 weken later zijn er 4749 geregistreerde coronapatiënten en 213 doden ten gevolge van het coronavirus te betreuren. En het einde is nog niet in zicht.

Wat wil ik hiermee zeggen? Dat alle inwoners van Nederland besmet kunnen worden met het virus, zeker als jij en ik niets doen. Volg daarom de adviezen van het RIVM en wij als wielersportliefhebbers ook de richtlijnen van de NTFU op. Meer niet, het is zo simpel. Daarom heeft TFC De Ketting een oproep gedaan aan alle leden, maar eigenlijk aan iedere inwoner van Nederland, om de genoemde richtlijnen en verplichtingen strikt op te volgen. Want samen kunnen we het coronavirus de baas.

De oproep van 23 maart 2020:
Aangezien alle samenkomsten tot 1 juni zijn verboden (er wordt gehandhaaft) en de ondergrens van 100 personen is komen te vervallen, is het dus met onmiddellijke ingang NIET TOEGESTAAN om in groepen of groepjes te fietsen. Dit geldt ook voor ons, leden van TFC De Ketting. Wij verzoeken je dan ook om hier gehoor aan te geven. Wij kunnen niet handhaven, maar doen een beroep op je (sportieve) burgerplicht. We rekenen op jullie medewerking!

Helaas hebben we alle activiteiten van maart, april en mei uit onze clubagenda moeten halen, laten we hopen dat het hier bij blijft.

Gerard Tiben

De richtlijnen van het RIVM en de NTFU vindt je H I E R

%d bloggers liken dit: